De toekomst van het credit management deel I

 

Deel I

In de afgelopen jaren heeft credit management bij de meeste bedrijven een prominentere positie gekregen. Door de economische crisis staat het meer in de belangstelling. Dat is niet opmerkelijk, de slechter wordende cashflow van bedrijven worden meestal als eerste zichtbaar.

Omdat cashflow nog altijd de rode lijn is van ieder bedrijf, is het zeer belangrijk deze zo goed mogelijk onder controle te houden. Door de afname van de economische bedrijvigheid samen met de hogere eisen en voorwaarden die kredietleveranciers stellen aan kredietverlening, zoeken steeds mee organisaties hun heil in leverancierskrediet. Het gevolg is een hogere DSO en dus een verslechtering van de cashflow.

Het moge duidelijk zijn dat ‘Cash is King’ de afgelopen jaren steeds letterlijker genomen wordt. Het gebrek aan voldoende cashflow zorgt in steeds grote mate voor problemen bij bedrijven.

Wat is credit management precies? Hieronder wordt onderstaan het beheren en optimaliseren van het pre- order tot cash proces. Dit omvat alle stappen vanaf kredietcheck tot en met de uiteindelijke betaling.

 

 

 

 

Incassobureau Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *